June 04, 2007

SAYANG SAYAAANG

Bagi sesapa yang ada kekasih ke, ayah ibu ke, isteri ke, suami ke, anak ke, cucu yang di kasihi ke, tanpa buang masa capai telefon masing-masing dan bisikkan dengan suara yg paling romantik yang bole korang buat (menggoda pun bole!) Perlu di baca dengan sebutan yang sama tetapi intonasi yang berbeza dan akan membawa maksud yang jelas dan mengesankan...:


'Sayang sayang...
sayang sayang sayang ?
sayang saaayang sayang...
kan sayaaang...'



moral;
Cakap ler dengan 1000 bahasa atau 1000 dialek sekalipun kalau tak sampai maksud, hampeh jugak! Sistem penyampaian mesti betul macam yang biasa kita dengar saranan orang No. 1 negara tuu..



8 comments:

Masy said...

salam,
sistem penyampaian yg macamana paling berkesan? (bertanya pada yg pakar)

hehehehhe

Deanz said...

Salam Masy,

Kesatuan Kebangsaan Wartawan Malaysia (NUJ) mahu kerajaan mengiktiraf kewujudan laporan dalam Internet dan blog(?) sebagai media baru bagi menyebarkan maklumat. selaras dengan misi kerajaan yang mahu memastikan akauntabiliti dan ketelusan serta meningkatkan sistem penyampaian yang lebih baik.

sekian.

Greenmonster said...

hi there,

sy ingin ambil kesempatan untuk memberi peringatan pada yg masih mempunyai ibu dan bapa....hargai dan cintailah selagi hayat mereka ada.... bukan hanya di sanjungi mereka di satu hari sahaja (mother's & father's day).

I have lost my mom when I was 13 years old and my dad left me to remarry my ugly and evil step-mother....

sampai sekarang I am still waiting for the fairy-god-mother...macam takde aje.....siapa yg nak menolong den?

Deanz said...

GM,
terima kasih kerana saling mengingati.
i've no comment abt ur ugly evil step mom tetapi apa yg kelihatan buruk tidak semestinya buruk..

wan said...

uh.. selamat berkasih-sayang :)

Deanz said...

Wan,

berkasih sayang pada mereka yang saling menyayangi..

arianna adrizal said...

sayang saja tak cukup..

Deanz said...

Arianna,

Perempuan memang banyak permintaan dan selalu berasa kurang.. ;)