March 04, 2008

Marilah mari pergi memangkah...

'Bosan la macam ni, bazir masa, bazir tenaga bazir duit...banyak benda lain boleh buat tau'

'Rilek la...bukan KL namanya kalau tak jem. Harga sebuah kemajuan yang perlu kita bayar...selalu DJ radio cakap mcm tu. Maklum le negara dah maju'

'Ada org buat kempen pilihanraya kot...tu pasal jem teruk nih'

'Mungkin jugak la, ramai orang tak siuman dekat-dekat election nih...hehehe...ko ngundi kat mana?'

'Aku tahun ni berkecuali, tak pangkah sape-sape...lagi pun aku dah kecik hati dengan SPR'

'Pasal pulak?'

'Aku dah call SPR nak cek nama aku undi kat mana tapi SPR still tak update, still undi kat tempat lama. SPR putrajaya aku dah call, pastu depa suruh call SPR Selangor...pun sama. Padahal aku dah isi borang update, bagi copy ic. Depa buat apa dengan ic aku?'

'Depa buat hutang kat Ah Long guna ic ko kooot...hehehe..'



'...lagi pun aku tak nak kecikkan hati sesapa, kalau aku undi BN, nanti org PAS kecik hati. Aku pangkah PAS org Anwar marah, aku sokong DAP korang kecik hati pulak...so senang ceritanya aku tak pangkah sesapa, aku jadi pemerhati bebas walaupun aku tak sokong parti Bebas..sekian'

'Boleh pakai juga ideologi hampeh ko...sekarang ni kita dah dekat sejam stuck kat sini, pukul berapa kita nak sampai?'

'Macam ni lah, kalau ko ikut barisan ni memang besok pagi baru sampai...jadi ko keluar je barisan masuk bulatan...cepat sikit sampai'

'Tajam maksud tuhhh...hahahaha..!!

16 comments:

Masy said...

salam deanz,
nak menghala ke bulatan tu banyak betul halangannya. tp takpe, manusia tegar - ambik pemadam, padam itu garisan.

eh, garisan ke barisan? :p

wan said...

hehehehe

memang tajammmm!!!

Deanz said...

masy,
kita Bebas untuk membuat pilihan, sama ada terus kebulan dengan roket atau menunggu barisan...

wan,
selamat mengundi ... :D

AbGJaS said...

Salam Deanz,
Abgjas pun masih mencongak utk memangkah pihak mana nanti...

Tak mengundi juga satu opsyen..

Tepuk dada..

Jie said...

Serendah depa pakai mata-mata

Deanz said...

abg jas,
'tak mengundi juga satu opsyen'
saya mencadangkan kita tubuh satu parti baru.. Parti Opsyen Rakyat Malaysia' (POR)...


jie,
pasal tukaq calon baru area tuh?

Ted said...

saya paham

Deanz said...

Ted..
txs drop..Vote for democracy! Vote for a stronger opposition! selamat memangkah !

ladyqiss said...

salamm en deanz..
selamat mengundi yaa..
terima kasih kerana kejutkan saya yg baru nak 'terlena' nih..

lately..saya penat di perjalanan jer..ulang alik ke kuantan..ofis baru blum cukup kuat unt berdiri sendiri.. apo nak di kato..dah tugas..

..kuli berlesen..heks..

Deanz said...

lady,
pangkah jgn sesedap rasa... :D
dah bukak branch kat kuantan ke? dahsyattttt.....

noushy syah said...

Hehhehe...

Hope your country will not become another western PUPPET!

Go for your right!:)

meen said...

deanz..hehehe mmg tajam maknanya tu

Deanz said...

Noush,
no Puppet here but... man with the mask around here ... ;)

Meen,
setajam keputusan pilihanraya....

AFRAR YUNUS said...

salam sdra
selamat berjuang. semoga rakyat yg juga kita mendapat manafaat.

Deanz said...

sdra arfar...

spt yang pernah saya katakan dulu...penyapu mmg membawa perlambangan yg tersendiri...

TV Digital said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the TV Digital, I hope you enjoy. The address is http://tv-digital-brasil.blogspot.com. A hug.