December 01, 2007

GILA MISS CALL


'Bro, lu cari apa terhendap-hendap kat bawah meja tu?'

'Semalam aku letak atas ni...pagi ni tak ada, takkan jatuh bawah kot...'

'dari pagi aku tengok ko terkorek-korek bawah meja tu pehal, cuba cerita sikit apa masalah ko, bro?

'Pendrive aku hilang la...semalam ada atas ni'

'tu la masalah ko, dari mula-mula aku kenal ko sampai sekarang memang pelupa, kasut lupa letak la, kunci la, handphone tertinggal la, lupa punch la, lupa bini la....'

' Ooops jangan lebih-lebih ek...gurau kasar nampak. Ko ada nampak tak pendrive aku?'

'mmm...macam ni la bro, lu cuba miss call pendrive tu..kot-kot berbunyik'

'kepala hutak ko! Ko pernah telan tong sampah tak?!'

'KAH KAH KAH KAH...Sori aaa bro gua tak nampak'

7 comments:

meen said...

salam jumaat deanz..

dah jumpa pendrive u? weekend ni jogging jom kat titiwangsa..hehe

Masy said...

pendrive ke pen drive ke thumb drive ke thumbdrive?

Deanz said...

Meen,
bukan saya punya tapi jiran sebelah punya... Titiwangsa tu kat mana?


masy,

Jangan buat2 konfius pulak..

wan said...

hehehe

kadang2 bila sibuk sangat kita boleh jadi 'sengal'.

nak pulak jenis yg besar ibu jari tu, jenuh la nak carik.

tak pon kena letak loceng mcm loceng kat henpon tu kan kan. biar x senang hilang.

AbGJaS said...

Hi Deanz,
Tu lah manusia...kalau besar, susah nak bawak, kalau kecik, asyik nak hilang...

Blackcat said...

deanz, kalau ada pen cum drive cam tu Cat nak satu.
Cat pun seangkatan kawan Deanz, kaki pelupa, sampai boleh jadi marah sebab tak jumpa benda yang diperlukan.

Deanz said...

Wan,
...tak pun kita gantung kat leher macam pas pejabat tuhh...aku tengok ramai yang buat mcm tu..

abg jas,
nanti kita cipta yang saiz kecik lagi macam sim kad..amacam? senang masuk dalam beg duit..

BC,
cantik kan pen drive tu..praktikal, 2 dalam satu... :D