January 15, 2013

Listen...Listen..Listen.. You Listen what i say...!Siapa Sharifah Zohra Jabeen?

listen..listen..listen; Sharifah Zohra Jabeen

Beliau telah mencetuskan fenomena "Listen! Listen Listen! " yang sebenarnya beliau perlu berfikir kenapa perlu minta respect dari orang lain jika diri sendiri tidak mampu memberi respek kepada orang lain? Easy! Think again before you speak..

Kedah : Universiti Utara Malaysia (UUM) - Sebuah video seorang penceramah forum awam universiti menghina pelajar telah merebak secara pantas di forum , blog dan Facebook bukan kerana Kualiti Forum tetapi sebaliknya!

Video 24-minit menunjukkan yang penceramah - Sharifah Zohra Jabeen iaitu presiden organisasi Suara Wanita 1Malaysia atau SW1M . Forum bertajuk "Seiringkah mahasiswa dan Politik? '(Adakah graduan dan politik sejajar?) Telah diadakan di Universiti Utara Malaysia (UUM) di Sintok, Kedah pada 8 Dis.
 

Segalanya tercetus apabila seorang pelajar, Bawani KS, yang berdiri untuk membincangkan dan menyuarakan keputusan mahkamah tentang Bersih dan soalan mengapa Malaysia tidak mampu untuk menawarkan pendidikan percuma seperti negara-negara lain.

Sedang Cik Bawani KS masih lagi memberikan pendapat dan hujah maka sikap kurang ajar Sharifah Zohra Jabeen terserlah dengan merampas microfon dengan cara untuk mengelakkan Cik Bawani dari meneruskan Hujahnya. Adakah ini cara seorang MC? Adakah ini 'Forum' ?
Sumber

2 comments:

shafarina said...

nampak sangat bodo. minta respek tapi tarik mic. bodooo! memalukan pompuan lain je.

Semut Api said...

demokrasi cara malaysia... :)