August 12, 2005

AROUND MY WORKING STATION



Ada apa dengan nama? Sign board ni cukup penting kat ofis aku kerana rata-rata daripada kita bukan mengenali antara satu sama lain. Maklum la ofis bertingkat-tingkat dgn ratusan pekerja. Kadang-kadang tu cam muka tapi tak tau nama dan juga sebaliknya. Kecuali lah kawan-kawan rapat dan yg sewaktu dengannya...silap-silap port kita bole jadi Club Menghalkum!



Yang ni..biasa la tempat cari ilham. Harap maklum memang bersepah coz aku memang jenis rajin berkerja bukan rajin berkemas :D. Kalau aku kemas dah sure banyak benda lak jadi miss place..pelik kan. Dasar tikus membaiki labu...hahahaha...Bendera tu pulak memang dah dari Ogos tahun lepas lagi aku tampal kat situ...Terlebih semangat patriotik katakan. Dan sempena bulan kemerdekaan ni aku rasa memang cukup sinonim lah kalau aku tampal Jalur Gemilang kat situ..Merdeka!



This is my recycle bin. Benda ni penting coz segala sisa buangan bole di muatkan ke dalamnya kecuali yang tuuuttt....Botol mineral memang sentiasa ada atas meja dan dalam tong sampah, maklum la benda free. :D. Lagi pun Hari Jerebu Negara sedang melanda doktor nasihatkan agar kita banyak minum air.


Tapi kali ni aku rasa kita kurang didedahkan dengan info terkini tentang bencana ini dan jangkaan kita terhadap kesan serta tindakan yg perlu diambil sehingga arahan tutup sekolah juga tidak konsisten. Atau sememangnya kita belum cukup bersedia untuk menghadapi sebarang bencana tetapi cukup bersedia menerima aura program realiti TV. oooops!

....menjelang petang tong sampah ni akan penuh dengan berbagai sisa buangan termasuk la kulit rambutan, biji buah mata kucing, duku dan sebagainya...maklum ler musim buah katakan...Bawah meja tak payah cerita..macam-macam ada!

14 comments:

Masy said...

ooo..entry expose tmpt keje ye..heheh..cambest je ayat last tu,bile nk sedekah kt sini plk..??

ita... said...

deanz.... ita kemaskan eh meja u... sepahnya.... eeee nampak tapak tangan deanz... bawah meja jgn2 ada cik ti... [kuss...] ekekekek jgn marah arrr...

mayameera said...

masy... tak patut betul si deanz ni kan... dia makan buah2an tu sensorang.. cuba tiru kak ayukartina.. suka sedekah GAMBAR buah kat sahabat-sahabat... kihkihkih

ija... said...

wah...promote tpt keja sendiri nampak...tapi apsal selekeh sangat deanz...bersepah..bwk2 la kemas..nanti kalau harimau dok sembunyi kat situ pun tak nampak...
tak aci tau mkn sensorang jer...kalau setakat nak tunjuk tong sampah tak yah la...

Aku Bukan Bidadari said...

deanz..
tong sampah kita look alike lar..hehehehehee

Deanz said...

Masy & Ija,
Bukan expose la..tempat jatuh lg dikenang inikan pula tempat cari rezeki...

Ita & Maya,
Meh ler tolong kemas. Buah tu pun org bagi daaaa...

Tiara,
kita kan se ofis... :D

jed1 said...

aiii deanz, tgh browse apa kat pc tu? mcm site AF jek :D tahap kekemasan tu lebih kurang meja aku jugak laa :D

lady said...

askum deanz..'kamalludin' tu saper?nak kenal bleh..hehe..
Adehai deanz..besa laa meja keja tu la gamaknyer..tp meja lady kemas,bersih dan harum semerbak tau ..yokyo je haku ni..
Tapi kan..tak tau lak deanz ni jadi keluang lak..(tu..yg dlam dustbin tu..hehe)

neway..all d best..untuk apa2lah..

Noushy Syah said...

heyya deanz...what caught my eye is...your handsome boot!!!!Juz like my old days...hehhehhee

Deanz said...

Jed,
Itukan entri aku dlm blog. Meja tu dah kira kemas Jed, kalau tak berus kasut, kiwi semua atas meja.. :D

Lady,
Nak buat Gossip baru ke? :D

Noush,
Hahaha..my buatan Gombak boot...very cheap maaa...

lady said...

alaa deanz..gossip mendernyer..hehe jgn deanz..nnti lady kna kejor ngan ehem ehem u tu karang haa..tak jejak bumi lady lari..100 mtrs below 9scnd wooo..
naya mannn..
deanz..lenkali tayang2 laa yg lelain plak..bleh?babai deanzzz..

amylia7 said...

hai deanz..salamz... best blog nie leh add pic... tumpang tgk gambo tempat keje org.

Deanz said...

Lady Q,
hahaha..below 9 scnd ke? bole jadi ratu trek tuh...

Amy,
Jangan skodeng selalu...

Anonymous said...

This is very interesting site... breast enlargement Actipatch pain relief natural breast enhancement Tooth whitening pacific grove Mazda mx-6 turbo Synchroniseren outlook pdas service internet fax mp3 player Sophora cosmetics Cellular phone plans san diego honda motorcycles 1984 toyota 4x4 tie rod end