August 08, 2005

AUG 8, 2005


...Perjalanan ke kampung pagi itu berjalan lancar dengan diiringi jerebu tebal di sepanjang perjalanan. Jalan utama yang menghubungkan Lembah Kelang menuju ke Pantai Barat negeri Selangor setelah dua penggal pilihanraya telah siap 85% pembinaannya. Selangor Maju 2005 akan diistiharkan sempena bulan kemerdekaan tak lama lagi..so kena siap juga la jalan ni! Selesa dan nyaman tanpa tol....

Jerebu menyelubungi sekitar Tg. Karang

Satu lagi faktor yang menyumbang ketenangan perjalanan aku ialah keadaan jalan yg lengang kerana malam itu adalah final AF! Rata-rata anak jati Selangor yang berhijrah tak balik kampung sebab masing-masing nak tengok secara langsung melalui Astro. Kalau balik kampung belum tentu mak bapak depa melanggan Astro..dah sure kempunan punya!

Biasanya di minggu pertama macam ni jalan ni bersimpang siur dengan kenderaan mendesuppp balik kampung coz memasing nak test power kat jalan yang baru siap! AF punya pasal memasing tunda program balik kampung. Tapi tak pe la, elok juga kalau tiap-tiap minggu ada final AF lenganglah jalan balik ke kampung aku....vroooooooommmm !!!

Amy! jom kita racing sampai Sg Besar.. :D

10 comments:

ija... said...

a'kum...
wah dah test power jln tu ker?.. napa tak ajak skali klau nak racing kat jln tu weekend ari tu...
kita slalu jugak lalu jln tu skang...jimat tol..
amboi...semua perkara nak dikaitkan ngan AF.. sudah2 la... demam AF pun dah habih.. tak yah nak diungkit2 lagi isu AF tu...
kalau tak suka sekalipun jangan la tunjuk lebih2 sgt...

lady said...

assalamualaikum...
Wah!bestnyer jalan...bbrapa waktu dulu tika melalui jalan tu.. masih lagi under construction..so deanz sungai kuala slngor tu dh ada 2 jambatan laa yer..
saya selalu gak kesana dulu masa abg saya belajar di SMKAKS,pernah gak overnite dichalet yg dekat dgn makam anak dara tu..

amboii..nak race tak ngajak..!hehe..

lady said...

assalamualaikum...
Wah!bestnyer jalan...bbrapa waktu dulu tika melalui jalan tu.. masih lagi under construction..so deanz sungai kuala slngor tu dh ada 2 jambatan laa yer..
saya selalu gak kesana dulu masa abg saya belajar di SMKAKS,pernah gak overnite dichalet yg dekat dgn makam anak dara tu..

amboii..nak race tak ngajak..!hehe..

lady said...

...alamakkk...sorry deanz ter klik 2 kali..camaner nak delete ni..eh u laa deletekn ek..hehe

Deanz said...

Ija,

saya tidak bercadang utk memanjangkan polimek ini & utk meredakan salah tafsir berikut adalah pendapat saya di dalam forum SIM.

Salam..

Memang kuat aura AF @ Mawi ni..Dua hari lepas ahkbar kumpulan Utusan memberikan promosi hebat & percuma kepada Astro..dahsyat tu ! front page lagi..!! Bernama tak siar ke cerita demam AF & Mawi ni ? : D

Saya cuba melihat apa yang positif dalam program ini..kekuatan mental fizikal, semangat juang, semangat mengatasi tekanan dan emosi yg mungkin juga bukan calang-calang untuk menghadapinya...

Tahniah juga kpd Mawi dan orang Felda yang sanggup berpadang menonton persembahan orang kampungnya sendiri di AF dalam lingkaran jerebu dan tahniah juga kpd 3 peserta yang lain...

Sekian...

Lady,
Pernah sampai KS ke? yes, jambatan dah siap jom la merempit....

noorlara said...

tapi kan Deanz jalan di Lebuhrata Pantai Timur lagile hebat ngan pemandangan yg mengasyikkan. Jangan mare

lady said...

hehe deanz..mau jer saya kalau saya ni minah rempit..tapi apakan daya..hehe takut kna rotan ngan mama..wakaka..

pssstt...best ker merempit nih..alaa tanya jerrrr..

jed1 said...

yeaa deanz aku pun balik kg dgn lancar--tak byk keta kat highway tp mmg rega minyak betui2 mencekik darah hehehehe

waa jln ke tg karang tu cantik ye, bertahun2 tak siap dah ok rupanya..dulu aku gi punya laa tensen jln dia

amylia7 said...

syahdunya tgk gambar tu...rasa macam dah ada kat situ laks.. hheehehe jalan dah banyak yang siap kan? okay lah. tapi yang susah utk amy buat ialah patuhi HAD laju... hahaha

betul ka nak racing? ;-)

deanz, nanti raya ajak meen datang kampung kita nak?

Deanz said...

Noor & lady,
Awas! merempit membahayakan kesihatan..

Jed,
Ko pun jadi mangsa fitnah juga ke? klu ye apa salahnya.. :D.

Ko buat apa masuk tanah jajahan aku Jed? Ada awek Tanjung ke? hahaha....

Amy,
Vrooooommmm !! Meen raya ni pun buat kelas tambahan...