December 15, 2005

...(?)


"Hoi Baghdad! lama nguyup mana pi? Aku ingat dah padam"


"Banyak la ko punya padam. Yang ko tu baru hari ni nampak ekor nak havoc line orang pulak!"

"Aku banyak hal kat luar la...tu pasal aku jarang melantit dengan korang. Paham tak sontoool!"

"Macam-macam hal la ko ni. Macam la satu dunia ni ko sorang jer kerja. Orang lain tak kerja? dok merebeeeh jer..."

"Tau tak pe, Tak tau bahaya"

The A team.

"Yang ko sesat sini pagi-pagi ni apa kes?"

"Aku biasak la...mentedarah tempat lain, buang tempat ko"

"Memang standard ko...dulu, kini dan selamanya..."

"Kah! kah! Kah! .....Tengahari ni free tak?"

"Ada port baru ke? Bole jugak aku letih semalam balik kampung"

"Apa channel la ko ni...Aku citer lain ko paham lain"

"Speak very clear la...Tengahari ni ko blanje aku ...ok?"

"Apa lobang? Asal jumpa ko je aku blanje. Bapak ayam pun jual bulu tau!"

"Wooii ! Bonus bukan abis makan, sedekah la sikit kat aku buat amal lepas-lepas raya ni"

"Taun depan la tunggu bulan posa nanti aku blanje ok? Banyak sikit pahala aku"

"Ha'ah! Yo la tu! Tau-tau petang ni ko padam...Aku kencing batu nesan ko"

"Berani?! Kalau ko tahan daulat aku buat la. Silap-silap bole buasir tau.."

"Kah Kah Kah...Kah...! ! "



* Hanya untuk bacaan tanpa sebarang prajudis, bukan untuk ikutan. Sekian... ;D

12 comments:

lady said...

salammm...
whoaaaa...wat a wordsss...
never speak tat 'bahasa' or heard it b4 mannn!!
Amende tu..?hehehe..

~best gak baca ..mcm brutal jer

Masy said...

apa lobang????

apedaaaa....!

Deanz said...

lady,
Underground word...sedang dikamuskan dan akan diterbitkan..

jgn lupa surf my f.pages juga..

Masy,
Apa barang?? :D

lady said...

deanz...
am lookin' forward!mesti beli..
F.pages?where?nnti carilah sndiri..
thanks..

Anonymous said...

mcm kenal jeee mamat2 dlm gambar tue....

Deanz said...

Lady,
silakan...scroll down and klik..

Anon,
tu MU punya football team mmg popular di liga england.. :D

wan said...

aiyoyo.. amma kenot andersten ed ol ..

haf of dem kenot andersten, so hau tu spik?

---
ada orang bercakap macam tu ke? :(

Deanz said...

Wan,
Klu tak silap itu bahasa inggeris baku...ada betoiii ka?

pernah dgr frasa ni tak? 'Sengkuang layu di tasek madu'

Heeee...

Noushy Syah said...

abg deanz...emmm...ERRRR ERRRR..me, no understand...kamus pun xde!!!

ChikaDior said...

gurrrr.... cakap apa sih?

kari said...

siapakah baghdad itu? hohooh

Deanz said...

Noush,
bahasa ni kena belajar dgn sifu dari langit...

Dior,
Apa-apaan sih...yg pastinya bukan Indon.. :D

Kari,
Siapa? ada dlm team tu..