January 13, 2006

GENERASI KE 8



Di Suatu pagi di sebuah gerai makan...

'Sengkuang, ko makan kat sini hari-hari tak jemu ke?'

'Nak jemu pasal apa? Aku dah selesa dengan menu kakak ni'

'Ye laa, kadang-kadang aku rasa ko tak adil dengan tekak ko'

'Tekak ku...halkum ku, tak sangkut paut dengan gerai ni. Paham tak? Lemau betul la ko ni! Tukar topic lain bole tak?'


'O.k laaa...Amacam kalau satu hari kita pi makan kat Grand Season ke? Macam makan dengan amoi hari tuuu'

'Ha'ah sape nak bayo? Kalau makan sponsor bole la. Tak pun pakai kad gores ko, amacam ada berani ka?

'Alah! kecik punya hal lah...kawan-kawan apa kesah. Hari ni kau blanjer, esok lusa aku pulak. Ko pun kan keturunan kaya-kaya takkan makan kat warung jerrr...Apa kelas!'

'Memang la...aku mengakui dengan bongkaknya kalau setakat tujuh keturunan harta aku tak habis makan tau..hahahaha...'

'Abis tu takkan hari-hari makan nasi lemak sehinggit kat warung jer...Tak ngeti-ngeti nak habiskan reta keturunan ko ke?'

'Masalahnya aku keturunan ke lapan! Ko paham tak? ..ke laaapan..Tu pasal aku sengkek!'

'Cisss! Nyesal aku jadi kawan ko!'

8 comments:

Masy said...

:D

jed1 said...

mmg byk duit abis utk makan la kan..sejak keja setakat mkn kat gerai warung dah takde masalah...seseduakali mkn mewah, fastfood, mamak, buffet, seafood..mewahnya kita ngan makanan.

Tapikan kalau gi kedai melayu kena caj mahal skit mula ler kita komplen itu ini..tapi kalau gi kedai mamak bayar mahal pun takpe :D

ChikaDior said...

btol kata jed1. Kalau mkn kedai mamak, selamba ja bayar.Tp kalau kedai melayu, mula nak sinsing lengan baju. apa ar melayu!

ooowhh.... malang la kamu jd keturunan ke8. ihihi

Deanz said...

Masy,
Senyum-senyum macam nak belanja jer...

Jed,
Persepsi kita terhadap peniaga melayu masih tak berubah atau mungkin juga imej peniaga melayu perlu di perbaiki..

Dior,
tak de la sinsing baju kak long...tapi sinsing seluar tak larat nak bayar makan nasi ayam tapi rasa macam nasi kucing jer... :D

zalisa said...

saya keturunan ke 9 leee...

wan said...

Hehe keturunan ke 8? Cam Mahsuri laks..

BTW, sejak anak gi skoll ni, kita dah byk kali skip lunch.. huhu dah kena ganti dgn $$ belanja si Along.

Berat pun turun .2 kilo..

Uwaaaaa..

Deanz said...

Zal,
keturunan ke 9 dari kerajaan Acheh ke?

Wan,
ketrunan mahsuri belah abang ipar dia jer...tak pe demi anak2..kasihnya ibu membawa bahagia :D

Anonymous said...

Keep up the good work film editing classes