April 22, 2005

Mambau NS


0830
Bertoalak dari ofis ke Mambau Negeri Sembilan (sebut betul-betul...MAMBAU bukan MUMBAI) atas urusan rasmi pejabat..

0900
Sampai di hentian R&R Serdang. Sempat pekena nasi lemak dan teh ais dengan 3 orang rakan sepejabat..

Meneruskan perjalanan melalui Seremban hi-way. Perjalanan lancar, aku sekejap terlelap sekejap terjaga..maklum le bukan aku yg drive.

Tutt...tutt..tutt..

'hello....'

'Assalamualaikum !'

'Waalaikumsalam'

'pekaba?'

'sihat...'

' u kat mana ni?'

'Area Nilai nak ke Mambau..'

'cuti ke?'

'tak lah..ada keje sikit..u nak datang ofis ke?'

'Opsss! alamak polis..mati aku! i call balik deanz..tak pakai handfree...'

'.....(?) apa la minah ni...sian dia'

Aku layan lalok balik..betul ke dia kena saman? hehehe sian Zarina..ah! sekejap lagi dia call balik la tu...

Tutt...tutt..tutt...

'hello...'

'Weiii Deanz ! i kena saman la ..hantu betul! i nak claim balik kat u...waaaaa!! suwey i hari ni. u la punya pasal ni...!'

'Kekekeke...pasal i pulak? lain kali cucuk earphone tu kat lubang telinga kalau nak call..'

'Kesian i tau..i tak pernah kena saman..'

'Hehehehe...apa citer ni? u nak datang ofis ke? I tak der pagi ni...petang baru ada..tak pun next week jer la u datang..'

'Ah! tak kira ..i nak datang gak...nak claim dgn u, RM100 tau....'

'Alah sesekali kena saman apa salahnya..bukan RM1000 punnn...Padan muka u..hehehe.'

'terima kasih cik deanz..samapai hati u...waaaa!!'

tuuuuuttt.......

Mesti marah dengan aku budak Zarina tuh! Eleh marah-marah pun dia kena berurusan dgn aku gak...kalau tak mana income nak masuk..heee..


1000
Sampai di Mambau, destinasi yang kita tuju, segala urusan berjalan lancar..depa dah tunggu kedatangan kita .....bla..bla...bla....bla...



Lokasi : Bt8, Mambau NS


11.05
Urusan selesai...Kami bertolak semula ke KL...aku sambung lalok..sempat juga aku hantar mesej ke KL.fm..di Mambau siaran KL.fm bole dengar juga walau tak berapa clear terutama depan balai Polis Mambau tu.....sempat juga DJ Prem baca...tq...


1200
Sampai di ofis..rehat jap, penat! sebelum pi solat jumaat...

1300
Salah satu masjid tercantik di Malaysia, tempat aku solat jumaat tadi. Senibinanya ala-ala masjid di Istanbul...


Macam pernah ku lihat..tapi dimana ya?

1420
Sekian sahaja entri aku hari ni...

10 comments:

ct said...

Bestnye jalan-jalan. Sori deanz, sms tak balas. kredit ilek. Hehehehe...ape pun...dah tuan umah ckp itu gambo real dia..betul la tu...muahahahahaha :P

Dong said...

macam masjid wilayah

Deanz said...

Bukan la..masjid dalam taman, di tengah tasek KL..hehehe..Tok Imam masjid ke ni?

iJie said...

masjid nih kt jln duta ker?
bkn masjid wilayah ker?

iJie said...
This comment has been removed by a blog administrator.
iJie said...

masjid nih kt jln duta ker?
bkn masjid wilayah ker?

Deanz said...

ijie,
Sama la tuuu..

iJie said...

ermmm
yeker?
kire masjid wilayah la ek??
ok2...
thnx!
^_^

Deanz said...

Ijie,

Iyerrr leee... datang ler melawaaattt ... :D

Anonymous said...

That's a great story. Waiting for more. Bed company water Mp4 movie free porn download Free porn movie on the net sweater puppets Shogun waterproof seat covers