October 21, 2005

COBAAN !


Salam sejahtera,

Amalan berpuasa di bulan Ramadhan bukan sahaja mengajar kita tentang kesabaran, bahkan secara keseluruhannya puasa menguji sekuat mana keimanan kita terhadap Rukun Islam yang ke-3 ini dalam mengahdapi sebarang cobaan...


delicious...



marvelous...



syruppp...



eeerk ! Ahamdulillah...

Cara yang baik untuk mendapatkan ganjaran terbesar dari Allah, jalankanlah puasa ini dengan sebaik-baiknya, ertinya seikhlas-ikhlasnya, perbanyak amal kebajikan, banyak bersedekah dalam berbagai bentuk dengan niat semata-mata mencari keredhaan Allah dengan harapan mudah-mudahan kita keluar dari bulan Puasa ini menjadi manusia yang bersih sebersih bayi yang baru lahir dan jangan lupa 10 malam terakhir, malam al-Qadar. Amin...

Okey, permisi dulu yaa... :D

14 comments:

zalisa said...

Ya, malam lailatul Qodar. Malam yg sama2 kita rindukan. cari jgn tak cari.

lady said...

salammm deanz..
fuhhh...wat a pic..
tapi kan indah gambar dari raser jer tuh..
bulan puasa ni segala rasa jadi tunggang langgang..

lady<<--suka masakan mama..

dan 10 hari lagi menjelang syawal..
manafaatkanlah sebaik2nya..selagi ada ruang untuk mencari keredhaanNYA..

jed1 said...

tiap2 thn bulan posa mesti ada jee org hantar gambar makanan tuh...boring betul hehehehe

dah bayar zakat fitrah ke deanz? jgn lupa tu

wan said...

Meliur tengok.. tapi tak sehebat cheese cake secret recipe tuh! :D

Apa pun, kita harap yg terbaiklah utk diri kita dan famili kita sepanjang bulan ramadhan ni kan.

Deanz said...

Zal,
insyaallah...

Lady,
Posa hilang selera ke? Mak aku masak lagi sedap...fuhhhh!! boleh kenyang 3 hari sekali makan..

Jed,
Dah Jed di masjid wilayah RM4.50. kalau di selangor RM4.70...pilih le antara dua tu.. :D

K.Wan,
bila la nak dapat rasa secret recipe tu? Raya ni bole kottt...

Masy said...

bile nk bagi kad raya ni deanz..skali dgn duit raya tau!

Deanz said...

duit raya bayar ansuran bole tak?

Anonymous said...

salam sejahtera deanz... sedapnya juadah berbuka nie... hmmmm teringin la pulak kek tue...

Deanz said...

Anon,
Kalau tak kuat semangat janagn tengok pic tu...kang batai posa lak..

lady said...

salam deanz..
bulan puasa ni selera saya mmg tukar abis..jarang amik nasi bila berbuka..memadai dgn air,kurma dan sedikit kuihmuih..buah2an kena ada..
tapi masa sahur saya kena makan nasi putih dgn lauk2 mcm biasa..pil2 vitamin..susu putih..diakhiri dgn 3 biji kurma..
dgr mcm heavy meal tapi tak banyak maner pun..

~apalaa sangat..

Masy said...

bole je asalkan bukan ansuran seposen dan kawan2 posennye..
klu RM10 bole...

Deanz said...

Lady,
Kalau heavy pun apa salahnya...takut badan heavy jugak ke? :D


Masy,
o.k tungguuuu...

lady said...

salam deanz..
tak takut badan heavy(tau takkan punya..)cuma perut saya ni kecik..isi lebih sikit dia sakit..nak wat camnoooo...
(bukan perut u gak kecik ker..atau kecik2 belon..hehehe..jgn marah..gurau!!)

jed1 said...

aku tak bayar lagi duit zakat..tunggu last2 minit skit tapi takde la smpai sebelum semayang raya baru nak bayar-walaupun tu yg paling afdhal...bukannya apa takut tak sempat