October 25, 2005

JLN TAR & SYAWAL

JALAN TAR

Musim perayaan menjelang lagi & tengahari tadi aku berkesempatan menjelajah pelusuk Jalan TAR sekadar menjadi pemerhati bebas melihat gelagat orang-orang kita shopping sakan sebelum menjelangnya Syawal. Memang betul la orang kita ni suka sangat bab-bab berwindow shopping ni... dan yang paling ramai sekali orang perempuan..ntah apa yg dia cari aku pun tak tau..kehulu kehilir balik-balik muka yang sama, sampai aku cam.

Ini pic yang sempat aku snap, mana ada org laki..bole kira dgn jari kalau ada pun...alahaiii perempuan!


Lokasi sekitar Jln Masjid India. Siapa yg pakai baju purple tu?



...Crowd, squeeze, crammed & tengik! Yang tudung kuning tu, aku tengok kehulu kehilir tak beli pe punnn...

Apapun aku pi Jalan TAR dgn satu tujuan beli baju melayu. Dan dalam banyak2 kedai, kedai ni yang jadi pilihan aku sebab aku tengok mulut brader ni becok sangat promote baju melayu brand Mawi kononnya. Aku selamba jer cakap dengan dia "Aku tak minat Mawi mawi ni bang, baju bapak Mawi ada tak?"

Dia tergelak besar sambil tunjuk kat aku koleksi baju yg didakwa nya baju la Mawi. Aku tengok sama jer dengan kedai lain, sama je macam baju-baju melayu yg aku beli sebelum ni. Tak pasal-sal duit aku yang kopak nama Mawi juga yang popular.


"Brader aku tak kisah la baju ni nama Mawas pun aku beli gak...yang penting aku minat kaler dia"

Bodek punya bodek dapat kurang RM7 jer walau aku minta kurang RM10. Okey la jugak. Aku bayar then aku blah...Sekian.


Brader tokey kedai tengah sibuk menyelogkar...

SYAWAL ... Salam Aidilfitri...

Meninggalkan Ramadhan bulan semulia ini menjadikan kita sering teringat bahawa perjalanan kita semakin dekat. Sedangkan peninggalan kita semakin kurang. Justeru itu, sebelum tubuh reput dimamah usia dan menjelangnya Syawal yang bakal menjelang saya memohon maaf andai ada yang terlepas kata, tersalah tulis, terlalu bias dan apa saja yang boleh menghiris hati & perasaan.

Andai ini Syawal terakhir...
Biar Syawal kali ini menjadi saksi satu keluhuran budi dan ketulusan hati kita sesama insan, biar para malaikat turut sama menyaksikan, biar pokok-pokok berhenti beroyang, biar angin berhenti bertiup, biar laut tenang setenang hati insan yang memohon maaf sedar atas kesilapan yg dilakukan...maaf diterima dengan redha atas apa yg telah berlaku...insyAllah.

Andai ini syawal terakhir...
Kepada semua blogger, pengunjung dan pembaca blog ini ~

'SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR BATIN dan SELAMAT BERKARYA'

Regards,
Red Antz

22 comments:

Masy said...

selamat beraya deanz,maap zahir batin (wlaupon rasa cam xde dosa je dgn dak deanz ni..wakakkakaa..)
baju raya utk i xde ke? ;)

ita... said...

hi deanz...
eeee g shoping eh? baju color per yer? emm... Slmt Hari Raya deanz, mohon maaf kerna sering "mengusik perasaanmu" ekekekek... :-) muga brbahgia selalu k.....

Noushy Syah said...

salam sayang n selamat menyambut hari lebaran 1426 buat abg deanz sekeluarga...maaf zahir dan batin dr noush yg mmg jauh pun..ehehhehe..emm abg deanz..alahai owang pompuan mmg camtu{xcept me....}suka sgt window shopping tu..tp anyway window shopping is good n simple way to burn the calories!!!

emmm mana baju raya noush yg dijanjikan..xsampai2 pun lg...emm abg tipu ye?

Deanz said...

Masy,
mengumpat aku kat bakang bukan kira dosa ke? hehehe..Baju raya kan ke dah beli 11 pasang hari tu...

Ita,
Maaf juga kerana pernah 'memberi perhatian' o-o okey...

Noush,
Selamat Hari Raya Noush & family. Kirim Salam sekali dengan abang u.
Baju color lite green o.k tak Noush?

zalisa said...

selamat hari raya. maaf zahir batin.

Masy said...

bilemasa plk ada ngompat ni...
tp xpela..kot2 ada buat di bawah sedar ke kan..hehehe..
0-0, deal??

Deanz said...

Zal,
bila nak buat open house.. 0~0 k..

Masy,
Sama-sama le kitaaa....

wan said...

:) Gi soping ek? Tak sebut pun beli baju kaler ape.. hehe

Selamat hari raya.. ramai yg dah nak bercuti dah ni. Balik kampung elok². Jangan lupa buah tangan dari kampung utk KW ek.. :)

zalisa said...

my house is always open... hehe

Deanz said...

wss,
Lite green...macam mambang hijau gitu..

Nak buah tangan apa erk...buah kelapa nak?

Deanz said...

Zal,
Boleh la serbu umah nanti...

kari said...

deanz, baju pepel tu mcm baju aku la.. baju je la.. gaya lenggang tak mcm aku..so bukan aku la. selamat brooo!!!

lady said...

salamm deanz...
mak datokk punyer laa mengata..
pi soping tu tangok org ker tgk barang..hehehe
dah berzaman saya tak jengah jalan tar tu,taktau dah nak kesana..

taksuker crowd..

Deanz said...

Kari,
Elehhh tak nak ngaku lak...anda di perhatikan...hehehe..

Selamat hari raya..k..

Lady,
mula2 kutuk dulu...pastu baru minta maaf...Ampuuuunnnn! standard la tu.

Dalam 553 hari yg lepas tu la 1st time aku pi jln TAR itupun coz Masy kempen suh pi... :D

Masy said...

did i??
nk kempen Exists laaa pasni..! ;)

Deanz said...

Masy,
Exist(?)...hmmm...

kuchaiz^iman said...

assalamualaikum....

deanz...iman mai nak ucapkan
- selamat hari raya
- maaf zahir batin.. kalo ada terkasar bahasa ke..kira 0-0 la erk..
- jemput le datang raya rumah iman ya..jangan malu2 segan2..

semoga raya tahun ni lebih bermakna buat deanz..

pesanan penaja ..
BERHATI2 D JALAN RAYA..
INGATLAH ORG TERSAYANG... ;)

Masy said...

Exists...kumpulan Exists..my all-time favourite band..d best band ever exists in d planet.. ;)

jed1 said...

Salam hari raya deanz.
ko pun shopping baju raya gak? aku je yg blom lagi...baju melayu lama dah sendat bahu ler :D

so selamat hari raya maaf zahir batin utk deanz dan semua pengunjung blog ni :)

Deanz said...

Iman,
Selamat hari raya juga...
Bagi la add rumah... :D

Masy,
Kureng la...

Jed,
Selamat hari raya juga dgn pertanyaan, byk ke salah aku dgn ko? hehehe..

Klu makan lemang & ketupat ingat la kau di sini...

wan said...

hehe buah kepala kat sini pun ader..

jalan bebaik...
selamat kat jalanraya pergi n balik..

Deanz said...

o.k ...see yaa di open house..