June 17, 2005

HAWA

Salam Sejahtera,

Jangankan lelaki biasa, Nabi pun terasa sunyi tanpa kaum Hawa. Tanpa mereka, hati, fikiran dan perasaan lelaki akan resah. Masih mencari walaupun sudah ada segala-galanya.



Nabi Adam a.s tetap rindukan Siti Hawa. Kepada kaun Hawa lah lelaki memanggil ibu, isteri atau mungkin juga puteri. Dijadikan mereka dari tulang rusuk yang bengkok untuk diluruskan oleh lelaki, tetapi kalau lelaki sendiri yang tak lurus, tak mungkin mampu meluruskan mereka.



Mana mungkin kayu yang bengkok akan menghasilkan bayang-bayang yang lurus? Sekadar renungan di hari Jumaat tanggal 10 Jamadilawal 1426.

15 comments:

sHa said...

Ahh malu saya :">
Semua kaum lelaki membutuhkan kita

Hahaha
have a great Friday Deanz :)

sHa said...

Deanz, lebih cantik lagi andai nama di link saya guna kata-kata sHa :) bukan kembang solo

Deanz said...

sHa,
Demi menjaga prinsip serumpun...saya sudah ubah nama link, terima kasih ya....

anis said...
This comment has been removed by a blog administrator.
anni said...

betoL le pe yg deanz tulih tuh...mane buleh si ibu ketam yg jaln bengkang bengkok..nak ja anak die jalan lurus kan..:P

Anonymous said...

good entry 4 2day...
suke la!

-Masy-

sHa said...

Terima kasih Deanz :)

www.AlidSorento.com said...

Apa jadi kalau wanita buat hal sendiri?

1. Ramai lelaki kurus kering tak makan.
2. Bertimbun kain baju tak berbasuh
3. Habuk di lantai 5-6 tebal macam salji
4. Rumah berbau busuk
5. Lantai bilik air... pergh licin macam court ice skating
6. Kerja di office tak siap-siap
7. Anak kecil menangis sampai kering air mata nak susu
8. Kain baju tak berlipat.
9. Periuk belanga jelaga lebih tebal dari periuk.
10. macam -macam lagi lahhhh

PENING kalau tanpa wanita niiiii

ChikaDior said...

hargailah wanita ~~~

Deanz said...

lelaki dan wanita saling simbiosis.. :)

Sarie said...

hi Deanz lam kenal ya:) nice blog:)

Gambar wanita diatas tuh bagus ya:) so natural:)
Wanita memang penuh keindahan...isn't it? Aku pun bangga menjadi seorang wanita hehehe:)
have a great day!

Deanz said...

Salam kenal juga dari saya Sarie...
kapan mau datang ke Malaysia?

Anonymous said...

assalamualaikum...blog yang cantik dan menarik...tahniah...tanpa wanita lelaki huru hara....salam ukhwah buat semua

Deanz said...

Wsalam anon,
txs sudi melawat...tanpa lelaki wanita juga huru hara....

Anonymous said...

Looking for information and found it at this great site... film editing schools