December 04, 2012

Perpaduan Melayu; Adakah penyelesaiannya?



Melayu bukan sahaja berpecah kepada dua, malah lebih daripada itu. Menjelangnya Piliharaya nanti kita bakal menyaksikan segala macam tohmahan yang bakal muntah dari isi perut pengamal politik yang bakal bertanding! Tak percaya ? kita lihat sendiri nanti.

Perhimpunan Agung Umno baru saja berlalu yang seperti menjadi wadah kepada perpaduan Melayu tetapi setakat mana kemampuannya…( ?) 

kencing berdiri...


yang bakal menjadi korban masa depan hanya rakyat dan generasi akan datang…makanya tidak hairan suatu hari nanti ada yang berani kencing berdiri di batu nisan kuburan mereka.

Sama seperti sepohon pokok terasnya tetap satu, lantas kita berpisah di cabang. Ada yang kekiri, ada yang ke kanan, ke depan, ke belakang. Walau akan berpisah pula di ranting terasnya tetap satu! Begitukah perinsip kita ?



2 comments:

shafarina said...

Huhu byk dah post rupanya dalam blog ni.


ps: apsal kena scroll ke kanan eh utk view semua? aku nye resolution ke? dah max dah ni.

semut api said...

shaf,
lama x memblog... saja nak aktif balik..ramai rakan blogger kita dah x berapa aktif...masing2 berfb..

aku punya ok je..try cek resolution..


txs drop..