May 06, 2005

JANGAN ADA BENCI

JANGAN ADA BENCI
(salam pantai timur)

jangan kipas suasana
apalagi sedang panas
tambah panas
hati-hati terbakar nanti

pasang telinga
pasang hati
kekanglah emosi
buka otak tahan diri
jangan ada benci

bila lidah penuh benci
bawa dendam
lalu bakarlah emosi

adakah masih ada pintu maaf
memang kesalahanku
ternyata engkau masih sendiri
moga ada titik terang kehidupan...

Jumaat Mac 26, 2004 -12:09 pm


...dedicate to someone

Selamat Pengantin Baru
walau aku terakhir yang tahu
dari teman-temanmu
moga berkekalan ke anak cucu...





5 comments:

ita... said...

emm.... ita ada something nak share kat sini... kalau sudi baca, kalau tidak just delate k...

cinta itu...
hadir tanpa diundang
menyapaku sambil berlalu....
kata manisnya, lafaz cintanya
membuat seluruh anggotaku bergetar tiap kali
ucapan itu kau lafazkan....
dan aku bagai sang puteri yang beradu
disulami bait-bait puisi yang mengharu
menyentuh diriku yang tak mampu lagi
berdaya untuk hidup tanpa cintamu....

aku hanya seorang gadis
yang sering ketandusan kasih
yang sering kehilangan arah
yang sering mencari erti setia seorang insan
bernama kekasih...
engkaukah itu....

tapi malam itu menyaksikan
aku bukanlah "yang kau cari"
aku hanya titisan hujan
sedangkan kasihmu padanya seluas lautan....
dan kau buat aku cukup mengerti...

airmataku tumpah jua akhirnya
untuk sekian kalinya
malam itu mengajar aku untuk
menjadi 'diriku kembali"...
alangkah sempitnya laluan yang bakal kulalui ini........

buatmu..
maafkanlah aku......

www.AlidSorento.com said...

Din,

camne ni? aku cuba tulis banyak kali dalam shout box tu tak keluar-keluar juga.Huwaaaaaaaaa.....

Deanz said...

Lid, bila hang klik send, dia mmg ilang jap..pastu hang resurf balik..aku rasa o.k...shoutbox la ni mmg ada prob sikit...tak mengganaz kat forum ke?

Anonymous said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it Phentermine httpcustomerservi best antispam tool for xp Mercedes e 220 1987 nissan truck electrical diagrams Fax laser machine printer porsche boxster torrance interracial dating Los angeles ca gated communities dental plans nj laptop travel accessories mercedes Vehicles cars hummer botox california Laser tattoo removal elks

Anonymous said...

Very nice site! can u use tadalafil with cocaine wellbutrin paxil interactions Abusive medical debt collection practices Prices of driveways in maryland african latino Connecticut acura dealer Garmin street pilot i2 gps car cafe le sofa