May 17, 2005

OOOPS! APA CERITA NI?


Rakyat Nepal dirotan, dipenjara kerana disangka pendatang haram
Malaysiakini.com, May 13, 05 7:13pm

Seorang rakyat Nepal disebat dan dipenjara selama 51 hari di Penjara Kajang kerana disangka pendatang tanpa izin walaupun dia mempunyai permit kerja yang sah, demikian menurut laporan sebuah akhbar hari ini.
Sebelum ini pun, beberapa badan hak asasi manusia, termasuk Amnesty International, telah menyuarakan kebimbangan mereka mengenai kemungkinan berlaku penganiayaan seumpama itu apabila operasi penangkapan pendatang asing dilancarkan.


Utusan Malaysia,

Harga teh tarik naik
KUALA LUMPUR 16 Mei - Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Datuk Mohd Shafie Apdal hari ini mendedahkan ada peniaga yang menaikkan harga teh tarik sebanyak 30 sen ekoran kenaikan harga minyak baru-baru ini.


Syor lanjutkan program PLKN kepada 6 bulan
MELAKA 16 Mei - Kerajaan dicadang melanjutkan tempoh Program Latihan Khidmat Negara (PLKN) kepada enam bulan bagi membolehkan semangat patriotik dipupuk sepenuhnya di kalangan para peserta.


Anekdot,
Ooopps ! Siapa yang untung, siapa yang rugi ..(?)



11 comments:

ct said...

Salam..terpaksa menjerit lagi kat sini...sape yang untung haa?? sape yang rugi?? sape??? heheheheheeh :D

noorlara said...

Assalamualaikum

Harga teh tarik naik tak jadi hal sepatutnya. Sebagai Instruktor Kecergasan Fizikal aku selalu mengingatkan tanpa jemu kenkawang yg minum teh tarik jgnlah ambil minuman tu lagi. Campuran teh yang pekat dan susu pekat manis yang melebihi had kalau di ambil hari-hari dijamin penyakit kencing manis anda yang punya dalam tempuh beberapa tahun akan datang, so bagi aku nak naik seringgitpun lebih baik sebab minuman tu tiada sangat kebaikan nya.

Dee - tak pernah menom teh tarik dah bertahun

Deanz said...

ct, still cannot menghalkum yek? try awak tengok icon apa yg appear kat bawah..pastu awak reset apa yg patut.


Noorlara...hish! susah doctor peribadi aku nih...sumer benda tak leh nak makan. Nak tanya sikit kulit telor boleh makan tak? Labu sayung ke...kulit limau ke..o.k gak kan...muah! muah! muah!..apa citer blog?

jed1 said...

harga teh tarik naik...emmm saiz gelas/cawan kena consider jugak tuh, ada gelas kecik je tak padan ngan harga..tp dah habit kut nakkk jugak pekena teh tarik kat mamak atau warung, bukan tak buleh bancuh sendiri kat umah :)

ct said...

Nampaknya..proses menghalkum terpaksa diteruskan kat sini. Kat shoutbox tu macam dah nak nangis rasa...huhuhuhuhu..bencik la..bencikkkk...!!!!! buat le cemane pun..tetap takmo jadikkk...

Deanz said...

tq melawat ct.....huhuhuhu...

anni said...

eii den n bg diorg nam bulan plak..x lame sgt ke...:)

Deanz said...

anni...kalu aku dapat tender supply logistic aku rasa kurang lama....:)

Anonymous said...

Very nice site! Gnr tshirt logo legal forms Ingredients of fluoxetine hcl Porn shopes Registered moving company and esa almaz

Anonymous said...

This is very interesting site... » » »

Anonymous said...

Very nice site! » » »